FÁJDALOM nyíl.png

IMMUN- ÉS 

HORMONRENDSZER,

ANYAGCSERE

HORMON logo lovas.png
IMMUN, HORMON MOTÍVUM.png

A szervezet természetes védekező-képességét, a hormonális és az immunrendszer kiegyensúlyozott működését támogató gyógynövényeink az alábbi betegségek és problémák esetén segíthetik lovad egészségének helyreállítását.

Akár a hormonális (endokrin) rendszerről van szó, akár az immunrendszerről, mindkét esetben nagyon bonyolultan felépülő és szerveződő rendszerekről van szó. Csak nagyon indokolt esetben szabad beavatkozni e két, egymással szorosan összefüggő rendszer kényes egyensúlyába.

Az immunrendszer gyengesége beláthatatlan következményekkel járhat: a legyengült szervezetet megtámadják a kórokozók, fertőzéses betegségek áldozatául eshet lovad, vagy nehezen kezelhető allergiák alakulhatnak ki nála. Mindenek előtt a legfontosabb a máj, a bélflóra és a bélnyálkahártyák állapota, de további segítséget nyújtanak a népi gyógyászatban bevált immunerősítő és anyagcsere-szabályozó gyógynövények, melyek termékeink alkotói is egyben.

Az anyagcsere (metabolizmus) a ló szervezetében zajló anyagátalakulási folyamatokat jelenti. Ha az anyagcserével baj van, akkor az gyakran sokszintű, nehezen kezelhető, halmozott problémát jelent. Tünetei többnyire nem egyértelműek és az ok pontos beazonosításához számos műszeres és laborvizsgálatot kell igénybe venni.

Mint a legtöbb esetben, itt is igaz, sőt, fokozottan érvényes, hogy a gyógynövényekkel több támadásponton avatkozhatunk be a célzott állatorvosi kezelés kiegészítésére. A fitohormon tartalmú gyógynövények alkalmazása mellett a gyulladáscsökkentő növényi hatóanyagok bevetése élvez még elsőséget.

Horse

SIKERTÖRTÉNET, GYÓGYULÁS GYÓGYNÖVÉNYEKKEL

Oszd meg velünk!

Ha lovad a gyógynövényeink hatására lett jobban vagy akár ki is gyógyult betegségéből, akkor eszméletlenül jó lenne olvasnunk erről néhány inspiráló mondatot, és nagyon örülnénk egy fotónak is a lovadról vagy Rólatok.